keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Aamulenkit - onko pakko juosta?



Aamulenkit on taas tämän hetken juttu. Joka aamu käyn kävellen, juosten tai jotain siltä väliltä tekemässä lenkin ennen töitä. Välillä pyörällä. Nyt on ollut monta aurinkoista ja lämmintä aamua eikä loppua näy. Kop kop...

On niin siistiä, kun aurinko on juuri noussut ja ilmassa on selkeästi kesä jo.  Tuomi on jo kukkinut ja nyt on syreenin vuoro. Paljon muitakin tietty on, mutta tunnustan olevani aika onneton kasvitietämyksen kanssa. Ainoa negatiivinen puoli tässä vuodenajassa on siitepöly, jota on kyllä melkoisesti. Sen takia toivoisi yhtä sadepäivää tai vaikka yösadetta, että se huuhtoisi siitepölyn pois. Kärsin allergiasta ja syönkin nyt allergialääkkeitä päivittäin, että oireet pysyy jotenkin kurissa. Silmäluomet on koetuksella.




En koe nyt mitään stressiä treeneistä. Menen fiiliksen mukaan ja se tekee hyvää välillä. Eihän minulla tähänkään asti mitään orjallista ohjelmaa ole ollut, mutta tiettyyn rytmiin olen pyrkinyt. Aika hyvin se on pitänyt, mutta silti nyt kun tavallaan annoin itselleni luvan olla stressaamatta ja liikun fiiliksen mukaan, on liikkuminen vielä säännöllisempää. Tällä hetkellä eniten tulee kävelyä, sitten juoksua ja pyöräilyä. Ainakin yksi salitreeni on vielä tarkoitus mahduttaa viikkoon, että lihaskunto pysyy edes yllä ja saa vähän erilaista ärsykettä. 

Monesti aikaisemmin olen kokenut huonoa omaa tuntoa siitä, jos juoksu jää vähemmälle. Nyt sellaista tunnetta ei kuitenkaan ole ja hyvä niin. Kaiken ei tarvitse aina olla niin kiveen hakattua ja nyt kun varsinaista tavoitetta ei ole niin kävelykin käy oikein hyvin. Saatan silti kävelylenkeilläkin tehdä pieniä juoksupyrähdyksiä ja ne ovat vain plussaa. 




Jollain tasolla pääsen aamuisin paremmin ylös ja liikkellekin, kun takaraivossa ei ole määrättynä, että tänään on juoksulenkin vuoro. Kun tiedän, että voin mennä fiiliksen mukaan eikä kukaan tai mikään pakota, lenkki on täysin omaehtoinen ja on kivempi lähteä, vaikka treenaamisesta, myös juoksun muodossa, nautinkin. Lenkillä räpsin kuvia, välillä voin pysähtyäkin, katselen ympäristöä ja suunnittelen tulevaa päivää. Tai sitten vain kävelen ja kuuntelen ehkä radiota. 

Kävely on kuitenkin hyvää liikuntaa. Se kehittää peruskestävyyttä ja yleiskuntoa. Tekee hyvää selälle, ei rasita niveliä samalla tavalla kuin juoksu. Tokikaan en aina sitä saa samanlaisia endorfinejä kuin juoksusta, mutta vähintään hyvän olon jo fiiliksen ihan joka kerta. 




Noin tunnin kävelylenkin jälkeen on mukava aloittaa työpäivä ja illalla voi tehdä vielä vaikka toisen lenkin tai sitten jotain muuta.

Tykkäätkö sä kävellä?

Instagram h_niinahelena

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Juhlakävely OSA 2

Postauksen toinen osa keskitty matkan loppuosaan, joka ei enää sujunutkaan niin lennokkasti kuin alku. Kahvittelun jälkeen matka jatkui. Hit...