maanantai 20. huhtikuuta 2020

Intervalli - tehokkuutta ja vaihtelua treenaamiseen


Molemmat tyttöni harrastavat muodostelmaluistelua ja nyt kun kaikki harrastukset ovat tauolla, on myös heillä virtuaalitreenien lisäksi omatoimisia treenejä. Katselin heidän treeniohjeitaan ja totesin, että osa treeneistä sopii hyvin myös itselleni. Esiin pompsahti mm intervallitreeni, joka oli toisella tytöllä vielä tekemättä.

Intervalli on oikein tehtynä erittäin tehokasta kunnon kohottamiseen, koska se parantaa hyvin hapenottokykyä. Harjoittelu kuluttaa myös energiaa mukavasti jo harjoittelun aikana, mutta etenkin kunnon tehoilla tehtynä keho polttaa kaloreita vielä treenin jälkeenkin jopa useita tunteja.

Intervallitreeni kannattaa tehdä vain kunnolla levänneenä ja engergiavarastot tankattuina niin saat siitä parhaan mahdollisen hyödyn irti.



Tässä treeni, jonka kävimme nuoremman tytön kanssa tekemässä yhdessä sunnuntain iloksi.

Intervallitreeni


Alkuun lämmittelyksi 10 min reipasta kävelyä.

5 min juoksua
2 min kävelyä

jatketaan viisi kierrosta

Lopuksi 10 min kävelyä palautteluksi ja lisäksi venyttelyt.

Intervallit 1 - 2 kertaa viikossa tuo mukavasti monipuolisuutta treeneihin ja buustaa myös vauhtikestävyyttä.

Olen itse enemmänkin  yksintreenaaja, mutta välillä on kiva tehdä yhteisestikin ja nyt se olikin aivan ykkösjuttu. Tyttökin sanoi, että ellei olisi yhdessä lähdetty, ei olisi tullut tehtyä yhtä tehokkaasti.

Tykkäätkö sä treenata yksin vai porukassa? Tapaatko tehdä intervalleja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Juhlakävely OSA 2

Postauksen toinen osa keskitty matkan loppuosaan, joka ei enää sujunutkaan niin lennokkasti kuin alku. Kahvittelun jälkeen matka jatkui. Hit...