maanantai 27. huhtikuuta 2020

Tour de Vaasa - tai ainakin melkein




Kävin eilen aamulla ennen töiden alkua viemässä auton tuulilasin vaihtoon ja juoksin sieltä kotiin. Aurinko paistoi kirkkaasti jo ennen kahdeksaa ja taas mietin miksi, oi miksi ei useammin lähde aamuisin liikkeelle. Normaalitilanteessahan teen sitä kyllä, mutta tämä etätyöskentely veltostuttaa eikä vaan pääse aamuisin ajoissa ylös. Nyt oli kuitenkin pakko lähteä, kun oli aika varattuna ja hyvä niin. Oli ihan eri fiilis aloittaa työpäivä.

Illalla töiden ja kauppareissun jälkeen aurinko paistoi edelleen ja kellokin vasta vähän. Ei näyttänyt edes tuulevan erityisemmin. Ainahan täällä Vaasassa vähän tuulee, mutta eilen ei siis liikaa. Päätin hypätä pyörän selkään ja tehdä pienen fillarilenkin.

Pyörälle ei ole vielä tehty keväthuoltoa, mutta muutaman pienen pyöräilyn olen sillä jo tänä keväänä tehnyt ja hyvin pelaa. Takarengas vaatii vähän ilmaa ja kyllähän se olisi hyvä pestä ja fiksata muutenkin.



Pyöräily on hyvä laji kunnon kehittämiseen. Lisäksi se tuo mukavaa vaihtelua juoksuun. Pyöräilystä saa helposti intervallityyppistä varsinkin, jos matkalla on mäkiä. Ylämäkiä tempoessa syke kohoaa ja alamäkiin lasketellessa saa mukavasti palauteltua.  Pyöräily voi olla tosi monipuolista. Välillä voi pyöräillä verkkaisesti alhaisella sykkeellä peruskestävyyttä kehittäen, mutta kun lisää vauhtia, pyörällä saa helposti myös vauhtikestävyyttä kehittävän treenin. Tai sitten voi vaan rauhallisesti sutkutella eteenpäin nauttien matkasta ja maisemista.

Pyöräily on myös nivelystävällistä, koska se ei rasita jalkojen niveliä samalla tavalla kuin juoksu. Pyöräily sopii siis erinomaisesti myös liikuntaa vasta aloittelevalle, ylipainoiselle tai tauolta palaavalle liikkujalle, kuten myös jo edistyneemmälle kunto- tai kilpaurheilijalle. Mukavuutta pyöräilyyn tuo oikean kokoinen ja toimiva pyörä, enemmän pyöräillessä kannattaa kiinnittää huomiota myös ajoasentoon.

Eilen lähdin liikkeelle fiiliksellä, että käännytään kotia kohden sitten kun huvittaa ja tuntuu siltä. No ei huvittanut kääntyä ja kilometrejä kertyi lopulta noin 21,5. Ihan reipas lenkki kevätillassa ja pyöräily jää kyllä taas ehdottomasti viikko-ohjelmaan.

Tykkäätkö sä pyöräilystä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Juhlakävely OSA 2

Postauksen toinen osa keskitty matkan loppuosaan, joka ei enää sujunutkaan niin lennokkasti kuin alku. Kahvittelun jälkeen matka jatkui. Hit...