sunnuntai 10. toukokuuta 2020

Keltainen kanakeitto

Kuopuksen toiveesta meillä syötiin taannoin kanakeittoa. En ole aikoihin sitä tehnyt joten mitään luottoreseptiä ei ollut. En itseasiassa muutenkaan kovin käytä reseptejä arkiruokiin vaan kokkailen tuttuja hyväksihavaittuja ruokia. Tosin vaihtelu olisi tervetullutta.

Netistä kaivelin kanakeittoreseptejä ja palasin yhä uudelleen ja uudelleen Tuure Kilpeläisen kanakeittoon. Tuunailin reseptiä hieman omaan makuun ja kaapista löytyviin aineksiin sopivaksi ja hyvähän siitä tuli. Tämä jää kyllä ehdottomasti arkiruokien listalle.

Ainekset

1 iso sipuli
tilkka öljyä (paistamiseen)
3 keskikokoista porkkanaa
6 keskikokoista perunaa
pala punaista paprikaa
700g kanan filesuikaleita (maustamaton)
2 tl jauhettua currya
1 tl sitruunapippuria
½-1 tl jauhettua inkivääriä
2 kanaliemikuutiota
2 dl kermaa
noin 2 l vettä

Kuori ja pilko perunat ja porkkanat. Laita veteen kiehumaan ja lisää mukaan myös kanaliemikuutiot.

Kuori ja pilko sipuli. Kuullota sipuli öljyssä paistinpannulla. Lisää mukaan kanan filesuikaleet sekä mausteet. Sekoittele ja paista muutama minuutti. Kaada kaikki ainekset nesteineen pannulta perunoiden ja porkkanoiden joukkoon kattilaan ja kiehauta. Lisää mukaan kerma ja kiehauta vielä kerran. Tarkista maku ja nauti!


Alkuperäinen resepti Tuure Kilpeläisen kanakeittoon löytyy täältä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Juhlakävely OSA 2

Postauksen toinen osa keskitty matkan loppuosaan, joka ei enää sujunutkaan niin lennokkasti kuin alku. Kahvittelun jälkeen matka jatkui. Hit...