maanantai 4. toukokuuta 2020

Smoothie-time



Blogin on pääasiassa tarkoitus keskittyä treenaamiseeni, mutta koska sitä ei tällä hetkellä juurikaan tapahdu, ajattelin jakaa suosikkiaamiaiseni reseptin. Resepti on hyvin yksinkertainen eikä varmasti ole ainoa laatuaan, mutta vielä usean kuukauden käytön jälkeen en ole itse kyllästynyt.

Kyseessä on siis smoothie, joita olen käyttänyt satunnaisesti jo usemman vuoden. Viime kesästä lähtien lähes jokainen arkiaamuni on alkanut smoothiella ja parilla kahvikupillisella. Aloitin sen heinäkuussa, kun uudistin ruokavalioni muutaman kilon pudottamista varten. Smoothie sopi hyvin kesäaamuihin ja kun normiarejssa tykkään myös liikkua aamuisin, saa siitä mukavasti energiaa eikä olo ole kuitenkaan liian täysi. Kuulun myös nihin ihmisiin, jotka eivät pysty lähtemään liikkeelle syömättä mitään.

Jotenkin kuvittelin syksyn ja kylmempien aamujen tullen palaavani jälleen kaurapuuroon, mutta niin ei käynytkään eikä arkiaamuni starttaa enää ilman uutta aamupalaani. Smoothien täytyy ehdottomasti olla itse tehty, en niinkään välitä valmissmoothieista, vaikka on niitäkin joskus tullut kokeiltua.



Smoothieenhan voi laittaa oikeastaan mitä vain ja kaikenlaista onkin aikaisemmin tullut kokeiltua, mutta tässä tulee reseptini, joka on vakiintunut käyttöön. Se on hyvin yksinkertainen ilman turhaa hifistelyä ja raaka-aineetkin löytyvät yleensä aina kotoa valmiina.

70g mustikoita
30g mansikoita
puolikas banaani
kourallinen salaattia tai pinaattia
loraus oliiviöljyä
n 1 dl vettä
1dl vanilja ice cream proteiinijauhetta

Koska proteiinijauhe tapaa vaahdota reippaasti ja smoothieta on helposti jopa 1,5 litraa tarkoitetun puolen litran sijaan, olen ratkaissut ongelman siten, että blendaan ensin kaikki muut aineet keskenään sileäksi ja lisään jauheen vasta ihan lopuksi ja nopeasti vain surautan sen pikaisesti joukkoon. Näin valmista smoothieta tulee juuri sopiva määrä. Joskus lisään mukaan myös muuta hedelmää tai avokadoa. Avokadosta saa mukavasti täyteläisyyttä mukaan ja hieman enemmän energiaa päivään. Tänään mukaan sujahti kokonainen banaani puolikaan sijaan, koska oli tällä kertaa niin pieni.



Mikä on sun lempparismoothie? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Juhlakävely OSA 2

Postauksen toinen osa keskitty matkan loppuosaan, joka ei enää sujunutkaan niin lennokkasti kuin alku. Kahvittelun jälkeen matka jatkui. Hit...