torstai 4. maaliskuuta 2021

Nastakenkien aika



Kovat pakkaset on ainakin toistaiseksi muisto vain ja nollan kieppeillä sahaava lämpötila yhdessä auringon kanssa sulattaa mukavasti lunta. Siihen kun välillä vähän jotain veden tapaista sataa ja taas jäätyy, on liukkaus taattu.

Viime viikon loppupuolella ja viikonloppuna ei ulkona kyllä tehnyt mitään ilman nastakenkiä. Pari kertaa kävin juoksemassa ja muutamalla kävelyllä. Nastakenkien aika on nyt ja niiden avulla voi keskittyä vain juoksuun tai kävelyyn eikä tarvitse liukastella ja varoa ihan jokaista askelta. Suosittelen ehdottomasti hankkimaan ellei omasta kenkähyllystä vielä löydy. 

Itselläni on nyt toista talvea käytössä juoksuun tarkoitetut Icebug-nastakengät ja ne ovat olleet nastojen osalta hyvät, mutta itse kenkä on omalle jalalleni vähän turhan kova ja kokokin saisi olla hitusen isompi. Hyvin kuitenkin ajavat asiansa, mutta viimeistään ensi talveksi on kyllä edessa uusien kenkien hankinta. En ole merkkiuskollinen, mutta Icebugia on kyllä kovasti suositeltu, ehkä siis kokeilen eri malleja kyseisestä kengästä, mutta otan myös suosituksia vastaan. 




Ellei ole tottunut nastakengillä juoksemaan tai kävelemään, voi pito yllättää. Itseni aikoinaan ainakin yllätti. Jotenkin sitä ajatteli, ettei ne nastat niin hyvin voi pitää, että varoa pitää kuitenkin, mutta käytännössä purevat kyllä hyvin jäähän ja halutessaan pääsee rivakasti etenemään. 

Nastakenkien vuosittainen käyttöaika on verrattain aika lyhyt, joten niitä ei tarvitse joka vuosi hankkia uusia. Itse en tykkää nastakenkiä käyttää kuin näin selkeillä jäätiköillä. Lumella käytän enemmänkin maastokenkiä. Joskus muinoin juoksin kesät talvet samoilla "kesälenkkareilla" ja hyvin onnistui sekin. Sitä en kuitenkaan suosittele. 





Käytätkö sinä nastakenkiä? 


Instagram: h_niinahelena

1 kommentti:

  1. Hei! Haastan sinut hymy huulille - haasteeseen mukaan! ☀️ Hymy huulille - haasteen idea on kommentoida muiden bloggaajien postauksia tai kehua blogia.

    Toivottavasti otat haasteen vastaan!

    http://jasukuvaa.blogspot.com/

    VastaaPoista


Juhlakävely OSA 2

Postauksen toinen osa keskitty matkan loppuosaan, joka ei enää sujunutkaan niin lennokkasti kuin alku. Kahvittelun jälkeen matka jatkui. Hit...