perjantai 17. heinäkuuta 2020

Tallinna

Edellisessä postauksessa jo mainitsinkin, että Tampereelta matka jatkui Tallinnaan. Tampereelta lähdimme keskiviikkona aamupäivällä ajelemaan kohti Helsinkiä. Kiire ei ollut ja Helsingissäkin käytiin vielä kaupoilla kuluttamassa aikaa. Ja tietenkin syömässä, tällä kertaa Hesburgerissa :-)

Laiva lähti alkuillasta ja siellä kyllä huomasi koronan tuoneet muutokset. Laivalla ei ollut ketään. Tai olihan siellä, mutta tavanomainen ruuhka puuttui ja välillä tuntui kuin olisi ollut aavelaivassa. Niin autiota oli. Kyseessä oli Silja Europa ja kun ajatukseen tottui, mukavahan se oli, kun ei ollut ruuhkaa ja mahtui hyvin kulkemaan.



Matka oli varattu ja suunniteltu siten, että yksi yö nukutaan laivassa, vaikka oltiinkin jo Tallinnan satamassa. Ollaan käyty Tallinnassa monen monta kertaa, ei enää hajuakaan kuinka monta ja usein myös yksi yö yövytty laivassa. Monesti ajoittuu viikonloppuun tai vähintään on muuten vain paljon porukkaa ja meno ja meteli sen mukaista. Ihmiset kulkee laivan baareista hytteihin ja osassa pidetään jatkoja, joku ei löydä omaa hyttiään tai kavereita. Milloin mitäkin. Nyt ei siis kuitenkaan ollut ja sai hyvin nukuttua. Ei kuulunut mitään mistään. Sekin oli aika outoa.

Laivasta piti poistua aamulla klo 8 ja myös poistuimme. Tarkoitus oli kävellä hieman satamasta pois päin ja mennä aamiaiselle johonkin kivaan kahvilaan, mutta hyvin pian selkisi, että hyvin harva paikka lähistöllä tarjoaa aamiaista tai on ylipäätään edes auki ennen yhdeksää. Käveltiin Vanhan kaupungin torille ja bongattiin ravintola, joka mainosti breakfastia. Avaisi ovensakin jo ysiltä eli ihan pian. No, eipä avannut ja alkoi jo takaraivossa kiristää. Minä kun yleensä tarvitsen jotain syömistä ja etenkin kahvia suunnilleen siinä vaiheessa, kun saan silmäni auki. Tuosta hetkestä oli jo vierähtänyt tovi.



Kätevä mies tuntee vaimonsa ja näppärästi googlen avulla löysi meille aamiaispaikan ihan nurkan takaa. Reval Cafe -ketjun viihtyisä kahvila ihan Vanhan kaupungin torin kupeessa nurkan takana. Syötiin aamiainen siellä. Tarjolla oli munakkaita, englaintilainen ja eurooppalainen aamiainen, puuroja jne. Kaikki varmasti löytävät tuolta jotain mieluista syömistä eikä hintakaan päätä huimannut, alle 30 euroa jäi hintaa neljän hengen aamiaissetille.

Vietiin tavarat hotellille säilöön ja lähdettiin jälleen kävelemään päämäärättömästi. Käytiin parilla ostarilla ja jotain riepua löytyikin. Aika kului ja päästiin pizzerian kautta hotellille ja saatiin huone. Hotelli oli St. Barbara ja voin kyllä lämpimästi suositella hotellia. Todella rauhallinen ja sijaintikin on hyvä. Vanhaan kaupunki on kivenheiton päässä ja satamaankin käveli alle puolessa tunnissa. Hotelli on saksalaisten omistama ja on joskus aikaisemmin toiminut sairaalana. Jos jotain negatiivista hotellista etsii niin aamupala oli suppea ja musiikki soi aamiaistilassa aivan liian kovalla. Aamiaisellakin kuitenkin sai vatsansa täyteen, mutta jos hotellivierailulla haluaa nauttia kattavasta aamiaisesta, ei tätä hotellia kannata valita.


Päikkäreiden jälkeen suunnattiin Toompean mäelle. Siellä on käyty monta kertaa ja myös siellä oli ihmisiä paljon vähemmän kuin yleensä. Oikeastaan oli ihan kiva kävellä, kun ei ollut ruuhkaa eikä edes satanut :-)


Perjantaina Tallinnassa jatkettiin kulkemista kaupoissa ja vanhassa kaupungissa. Vanhan kaupungin torin kupeessa käytiin terassilla jätskillä ja olusilla. Lauantaina suunnattiin kotiin. Paluumatkalle saatiin varattua hytti niin ei tarvinnut kaikkien tavaroiden kanssa kulkea pitkin laivan käytäviä. Viimeiset shoppailut vielä laivalta ja illaksi kotiin.



Lenkit jäi Tallinnassakin tekemättä, mutta kävelykilometrejä kyllä tuli sielläkin. Kaikkineen oikein mukava reissu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Juhlakävely OSA 2

Postauksen toinen osa keskitty matkan loppuosaan, joka ei enää sujunutkaan niin lennokkasti kuin alku. Kahvittelun jälkeen matka jatkui. Hit...