torstai 21. tammikuuta 2021

Millainen marinadi kanalle?

Kauppojen kylmäaltaista ja -kaapeista löytyy paljon valmiiksi maustettuja ja marinoituja tuotteita ja silloin tällöin niitäkin tulee ostettua. Yleisesti ottaen kuitenkin ne maistuvat mielestäni kaikki samalle ja lisäksi valmiit marinadit voivat sisältää ties mitä. 

Tästä syystä ostan useammin lihat ja kanat maustamattomina ja maustan  ne itse. Tällöin tiedän mitä syön ja välillä on kiva kokeilla eri mausteita ja makuja. Toki mausteetkin saattavat sisältää lisäaineita, ekstrasuolaa jne. Niiden kanssa kannattaa siis olla varovainen, jos lisäaineita haluaa välttää. Itse käytän kuitenkin perusmausteita ihan huoletta, myös lihaliemikuutioita, vaikka toiset luokittelevat ne suunnilleen myrkyksi.

Olin ostanut maustamattomia, kevyesti suolattuja kanafileitä ja niille piti keksiä marinadi. Hyvää tuli ja tässä resepti jakoon.

Marinadin ainekset

1,5 dl rypsiöljyä
3 rkl soijakastiketta
2 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl sitruunamehua
3 valkosipulin kynttä pilkottuna
2 tl rosmariinia
2 tl currya
pari rouhaisua mustapippuria 


Pilko valkosipuli ja sekoita kaikki ainekset keskenään kulhossa. Laita kanafileet astiaan ja kaada marinadi päälle. Itselläni jäi kanat vähän tiiviimmin päällekkäin, joten sivelin marina myös kerroksittain fileiden väliin ja kaadoin loput marinadista kanafileiden päälle. Lopuksi kansi päälle ja jääkaappiin marinoitumaan vähintään kolmeksi tunniksi, mieluiten yön yli. Tämän määrän marinadia käytiin 800 g kanafileitä. 

Ei mikään silmiä hivelevä näky tässä vaiheessa :-)

Sitten vain kypsentämään kanat. Lisukkeeksi vaikkapa riisiä ja wokkivihanneksia. 




Bon apetit! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Juhlakävely OSA 2

Postauksen toinen osa keskitty matkan loppuosaan, joka ei enää sujunutkaan niin lennokkasti kuin alku. Kahvittelun jälkeen matka jatkui. Hit...