maanantai 11. tammikuuta 2021

Mitkä treenirutiinit?



Syksyn hakemisen ja motivaatioromahduksen jälkeen treenit on alkaneet kulkea taas paremmin. Viikkoihin on löytynyt hyvä rytmi ja sitä on myös helppo toteuttaa. On sopivasti jumppaa, juoksua, kävelyä ja pidempää lenkkiä. 


Pääsen muutenkin talvisin paremmin rutiineihin kiinni, kesällä ja varsinkin keväällä kaikki on jotenkin niin hajalla on paljon muutakin touhua ja tekemistä, treenit jää helposti väliin ja lisän tuo vielä mahdolliset lämpimät kelit, joista Suomessakin aina silloin tällöin päästään nauttimaan. 

Olen sellainen, että tarviten selkeän jaon koska tehdään mitäkin. En esimerkiksi voi suunnitella seuraavaa viikkoa siten, että "vois mennä vaikka maanantaina tai tiistaina pitkälle lenkille". Ei, se pitää tietää, muuten on liian auki ja jää helposti tekemättä. Kun runko on suunniteltu toteuttamiskelpoiseksi, sitä on helppo noudattaa ja rutiineja rakastavalle ihmiselle se on paras vaihtoehto. 

Toki perusrunko kestää pienet muutokset, pitkä hölkkä voi vaihtua kävelyyn tai toisinpäin. Kävely voi vaihtua juoksuun jne. Kuitenkin kun rutiinit on treeneihin luotu, yleensä ne toteutuvat viikon mittaan. 


Nyt on menossa seuraava jako
Ma Bodyattack 45 min
Ti Bodystep 45 min + juoksumatto 45 min (tämän sisältö vaihtelee)
Ke Pitkä hölkkä (2h) (hölkkä=alhainen syke)
To Lihaskunto
Pe Juoksu 1h
La Pitkä kävely (2-3h) 
Su Lepo 

Ryhmäliikunnat Bodyattack ja Bodystep edustavat korkeasykkeistä liikuntaa, joka on myös osa harjoittelua ja korvaa tällä hetkellä lyhyemmät juoksulenkit. Pitkä hölkkä ja kävely ovat matalasykkeisiä ja kehittävät peruskuntoa ja -kestävyyttä. 

Näiden lisäksi tulee tehtyä kävelylenkkejä koiran kanssa ja ilman. Lähinnä fiilistelyä. Nyt kun tuli talvi kunnolla myös tänne pohjanmaalle, ulkona on mukava liikkua. Etätöiden lomassa tulee tehtyä myös pieniä aamu- ja lounaskävelyitä. Yksi parhaista eduista mitä etätyö tarjoaa liukuvaa työaikaa tekevälle, päivää voi tarvittaessa pidentää loppupäästä. Kyllä nämä tietysti toimistollakin onnistuu, mutta ei ihan samalla tavalla. 


Mielestäni kun tavoitellaan jotain, jonkinlainen suunnitelma tavoitteen saavuttamiseksi on hyvä olla olemassa. Tavoite voi olla mikä tahansa, itselläni se on nyt tällä hetkellä Miut Madeira 42 km ja se kyllä vaatii suunnitelmallisuutta. Suunnitelma on tässä tapauksessa yhtä kuin treenirutiini, kun se on rakennettu. Korostan tässä vielä, että tavoitteeni on päästä maaliin kohtuullisessa ajassa, jos tavoittelisin vielä enemmän, saattaisin ostaa valmennuksen. Vielä tässä vaiheessa ei kuitenkaan ole sen aika. 

Onko rutiinit sinulle tärkeitä? 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Juhlakävely OSA 2

Postauksen toinen osa keskitty matkan loppuosaan, joka ei enää sujunutkaan niin lennokkasti kuin alku. Kahvittelun jälkeen matka jatkui. Hit...