torstai 14. tammikuuta 2021

Nopea ja helppo lohikeitto

Näin talvipakkasilla maistuu keitot. Kalaa tulee syötyä aivan liian vähän, joten tein keiton lohesta. Viime aikoina olen tehnyt paljon lohipastaa, joka on myös ihan herkkua. Pasta on kuitenkin nyt pannassa niin keitto sai taas mahdollisuuden. 

Aktiivista aikaa kului yhteensä ehkä 20 minuuttia, joten sopii hyvin myös arkeen. 

Ainesosamäärät eivät ole ihan tarkkoja, teen yleensäkin mututuntumalla. Nyt meni suunnilleen näin ja hyvää oli. 

Lohikeiton raaka-aineet

    
                                                                5-6 keskikokoista perunaa
muutama porkkana
600g lohta
1 sipuli
1 kalaliemikuutio
1 kasvisliemikuutio
1 prk ruokakermaa 
sitruunapippuria
suolaa
tilliä


Pese, kuori ja paloittele perunat ja porkkanat. Laita ne kattilaan kasvisliemikuution kanssa ja vettä niin, että juuri ja juuri peittyvät. Keitä lähes kypsiksi.


Samalla kun perunat ja porkkanat kiehuvat, pilko sipuli ja paloittele lohi (tai käytä valmiita lohisuikaleita). Laita omaan kattilaan ja mukaan vettä myös niin, että juuri ja juuri peittyvät. Heitä mukaan kalaliemikuutio ja keitä noin 5-10 min. Lisää koko keitos perunoiden ja porkkanoiden joukkoon isoon kattilaan. Lisää mausteet maun mukaan ja kiehauta. Nauti tuoreen ruisleivän kanssa! 

Kuva valmiista keitosta on täysin lavastettu. Unohdin nimittäin kuvata ruokani ja tähän kuvaan on kaavittu rippeet kattilan pohjalta! :) Hyvin siis maistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva, kun kommentoit :-)

Nopea ja helppo lohikeitto

Näin talvipakkasilla maistuu keitot. Kalaa tulee syötyä aivan liian vähän, joten tein keiton lohesta. Viime aikoina olen tehnyt paljon lohip...