maanantai 25. tammikuuta 2021

Vuosi 2021

Tammikuu on jo pitkällä ja loin vähän ajatuksia tulevaan. En juurikaan harrasta uuden vuoden lupauksia ja vielä vähemmän pysyn niissä, jos nyt joskus jotain satun lupaamaan. 

Mennyt vuosi koronarajoituksineen oli varsin erikoinen eikä vuosi sitten tähän aikaan tai vielä viime keväänäkään olisi uskonut, että edelleen tammikuussa 2021 ollaan tässä tilanteessa koronan suhteen. Arki ja kaikki on muuttunut niin paljon, että se pakottaa väkisinkin suhtautumaan asioihin eri tavalla kuin ennen. 

Itse henkilökohtaisesti en usko, että ns normaaliin palataan enää koskaan. Normaalilla tarkoitan tässä aikaa ennen koronaa, kun ulkomaillakin maskia pitävät vähintään kiinnitti huomion. Uskon, että maskin käyttö tuli jäädäkseen ainakin pidemmäksi aikaa ellei nyt ihan ikuisesti. Samoin käsidesin käyttö muuallakin kuin terveydenhuollossa. 

Kun matkustaminen eri maiden välillä joskus taas lisääntyy, uskon, että siihenkin tulee pysyviä muutoksia. Joihinkin maihin saatetaan vaatia koronarokotetodistus tai negatiivinen testitulos. 




Mutta siis takaisin aiheeseen, mitä on suunnitelmissa vuodelle 2021?

Työn suhteen elän mielenkiintoisia aikoja. Aloitin syksyllä vanhan työnantajani uudessa vastaperustetussa organisaatiossa ja koko homma on vasta alkutekijöissään. Työn suhteen fiilis on odottavan innostunut ja ajatukset ovat erittäin positiiviset sen suhteen. 

Koulutukseltani olen kansainvälisen kaupan tradenomi, mutta valmistumisesta on aikaa lähes 20 vuotta. Jatko-opinnot on siintäneet mielessä aina välillä, mutta en juurikaan ole asian kanssa edennyt. Aina on ollut mukamas jotain esteitä. Viime vuosina opiskelu on kuitenkin alkanut kiinnostaa enemmän ja ikäänkuin kokeiluna aloitin syksyllä viestinnän opinnot avoimessa yliopistossa. Kokeilu on lähes puolessa välissä ja sen vahvistamana aikomus on hakea kevään yhteishaussa jatko-opintojen pariin. 

Liikuntaa olen alkanut harrastamaan aktiivisesti vasta aikuisiällä ja mikäli MiutMadeira 2021 42 toteutuu ja pääsen sen onnistuneesti maaliin, voisi se toimia kannustimena toiseenkin tapahtumaan. En kuitenkaan halua täyttää kalenteriani juoksukisoilla koko kesän ajaksi, mutta jokunen sinne voisi mahtua Madeiran lisäksi. Pääasiassa haluan kuitenkin nauttia liikunnasta, mutta itselläni toimii parhaiten se, että on jokin tavoite tai päämäärä, jota kohti mennään. Pyrin välttämään notkahduksen ja pitkät tauot treeneissä. Haluan pitää ohjelmassa rakastamani ryhmliikunnan sekä juoksun. Keväällä mukaan tulee pyöräily ja suppailu. Pyrkimyksenä löytää tasapaino kaikkien kesken niin, että homma pysyy mielekkäänä. 

En ole täällä juurikaan aiheesta maininnut, mutta heti joulun jälkeen aloitin myös projektin, jonka seurauksena pitäisi painosta lähteä reippaasti.  Tavoite on useampi kilo ja olen jo hyvssä alussa. En harrasta pikadieettejä (enää) vaan tavoitteena on pysyvä tila. Olen melkoinen sokerihiiri ja esimerkiksi vuoteen 2020 ei mahdu montaakaan päivää, etten olisi jotain karkkia, suklaata tai pullaa syönyt. Ja tämä on tosi, alkuvuoden jälkeen käytännössä ihan joka päivä jotain! Järkyttävää! En viitsi edes ajatella millainen olo olisi, jos arkeeni ei kuuluisi liikuntaa tai ruokavalio olisi muuten suhteellisen kunnossa. Toki ruokavalio on kokenut melkoisen siivouksen alkuvuoden aikana tänä vuonna. Sitäkin on tarkoitus jatkaa vielä pitkään. 

Kuten joskus aikaisemmin jo kerroin, blogia olen suunnitellut pitkään ja lopulta aloitin sen keväällä 2020. Syksyllä meinasin jo heittää hanskat tiskiin, kun blogin kanssa tuli tyhjiö ennen kuin se oli ehtinyt kunnolla alkaakaan. Melkein jo suljin koko blogin, kun duunasin ihan toisen asian parissa, mutta onneksi en sitä vielä tehnyt. Aika näyttää miten tämän kanssa käy. :)

Tälle vuodelle ei siis ole mitään suurempaa odotettavissa, pääasiassa pyrkimyksenä löytää tasapaino kaiken keskellä, kaikkea sopivassa suhteessa arjesta nauttien :) Siinäkin on tekemistä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti


Juhlakävely OSA 2

Postauksen toinen osa keskitty matkan loppuosaan, joka ei enää sujunutkaan niin lennokkasti kuin alku. Kahvittelun jälkeen matka jatkui. Hit...